Докази о постојању бога - 45 питања

Прочитајте питања постављањем курсора на наслове

 

Home | Калауз | Трчање за дугом | Божији сценарио . . . | Србине пробуди се . . . | Спаситељ | Докази о постојању Бога | Демони владају светом | Потрага за Богом | Србија у оковима | Магија у служби демона | Заблуде Дарвинизма

Коментар

Прочитајте питања постављањем курсора на наслове

1. Уместо рецензије

  Обично се пише о књизи, а ја ћу овај пут о писцу да би смо схватили саму књигу коју је он написао. Човек који се цео свој живот бави егзистенцијалним питањима, питањима о животу и смрти, он је себе начинио инструментом остварења једне велике идеје. Он уздижујући се духовно годинама долази до једног нивоа људске егзистенције где мора да се избори са питањима која је сам себи постављао.

  Он је био свет-човек, он је оно што би смо назвали nirmanakaja. Ми немамо у нашој православној номенклатури тако добру реч. Nirmanakaja је онај који се жртвује за човечанство, који је цео живот и сво време посветио трагању за Богом. Он и после своје смрти остаје онај који прати шта се дешава са његовом идејом о трагању за Богом. Ако се његова идеја не остварује како треба, како је то космички записано онда се он враћа као tunku – као енергија која помаже остварењу те идеје.

  Идеја се састоји у томе да сви људи на основу његових изнетих доказа схвате да постоји Бог који људима шаље јасну поруку да он постоји и да требају да се понашају по моралним законима које је он донео.

  Духовни људи у Индији су са великим презиром посматрали техноцизам, технологију и материјализам Западног света. Он у овој књизи показује vivekanamo што значи духовност технологије, да из науке оснујемо нешто што има основе религије, да постоје научни закони који су чисто духовног карактера и постоји transcendencija пре свега у космологији да се схвати стварање света. Први пут сам нашла нешто конкретно и то у овој књизи да постоји Бог, али и не како је настао Бог.

  Најдубља космолошка филозофија у хришћанској цркви забрањује човеку да мисли о Богу, да уопште постоје нека знања о Богу. Управо он се дрзнуо да разбија вишевековне догме, то му није први пут, он је то радио у својим претходним књигама.

  Ако га знамо као бившег професора марксизма, засту- пника атеизма и дијалектичког материјализма питамо се како је дошло до метаноје – промене личности. То ме много подсећа на Павла и његов преображај у великог борца за хришћанство. На то питање надам се да ћемо наћи одговор у свим његовим књигама ако их само добро анализирамо. Није довољна само ова књига, јер он се у свакој књизи открива део по део. Мислим да је до метаноје дошло када је проучавао будизам на Тајланду а посбно хиндуизам у Индији. Знам да се после повратка из Индије променио, јер је био под јаким утицајем Саи Бабе кога је проучавао. Од тада почиње његово трагање за правим и јединим Богом.

  На крају могу да цитирам Библију. „И тражићете ме, и наћи ће те ме кад ме потражите свим срцем својим и даћу вам да ме нађете.“

Profesor Theology Gvozdenović Anja, Georgetown University Frankfurt am Mein

2. Да ли је могуће у исто време бити мислилац који употребљава здрав разум и човек који верује у Библију?

УВОД

  Ми смо схватили да о Богу практично ништа не знамо. То је огроман корак, јер кад он наступи, долазимо до жеље да се сазна шта је Бог. За некога ова књига може бити извор необавезне забаве и попуњавање слободног времена.

  За неког другог приручник за интегрирајућа истраживања, истраживања до самих граница сазнања. Постоји ли Бог? Ако постоји, зашто допушта толике патње? Зар наука не даје врло адекватне одговоре и без разматрања Бога? Оваква питања не дају мира нашим најдубљим мислима док трагамо о свом пореклу, својој сврси и својој крајњој судбини. Мало људи може да игнорише те збуњујуће загонетке које нам се стално намећу док, чудећи се, размишљамо о тајнама свог постојања. Питање постојања Бога је питање које једноставно неће никада нестати.

  Срећом, кад се дође до крајњих питања о постанку, није све нагађање. Последњих година је више значајних научних открића открило такву прецизност и комплексност у постојећем свету да постаје врло тешко сугерисати да је све што постоји настало само по себи, просто случајно. Изгледа да је један врло разуман Бог морао бити умешан у планирању чудесних сложености које налазимо свуда по универзуму.

  Неки научници ће одмах рећи да наука не може да разматра Бога, јер наука и Бог представљају одвојена подручја мисли. Нажалост, такво становиште намеће науци ограничен поглед на ствари, који ограничава њену способност да нађе сву истину. Наука не може наћи Бога све док га искључује из свог домена објашњења. Ако наука жели да изнесе смислене и истините одговоре на наша најдубља питања, она треба да изађе из затвора секуларизма у којем се сад заробила. Наука треба да је отворена према могућности да Бог постоји и да га не искључује као нешто што припада другој области истраживања. Ова књига прилази питању постојања Бога са становишта да наука јесте, или би бар требало да буде, отворено трагање за истином и да ћемо допустити чињеницама из природе да нас воде, ма куда то било. Да би била доследна, наука треба да буде вољна и да размотри могућност и да постоји Бог. Таква отвореност ума могла би бити важна у случају да Бог заиста постоји.

  Сада су научници поново заинтересовани за Бога. Томе су делом узрок скорашња значајна открића, какво су врло тачне вредности потребне за основне силе физике, и врло комплексни биохемиски феномени код живих организама. Ти налази буде велике сумње у то да је такво стање ствари настало просто случајно, и постаје разумније веровати у Бога него у крајње невероватности које се за оно што налазимо у природи морају претпоставити, ако Бог не постоји.

  Најзначајнија оспоравања Божјег постојања потекла су из науке. А сада ће те видети у овој књизи обиље научних доказа да постоји Бог. Имају ли људска бића икакво значење или сврху? Обични подаци нас у суштини присиљавају да закључујемо да се дешава нешто необично, и изгледа да је разумни трансцедентни Бог био укључен у стварање комплексности које откривамо.

  Ако оставимо науку и окренемо се вери, онда се питамо : да ли су вера и разум заиста у раскораку? Да ли је могуће у исто време бити мислилац који употребљава здрав разум и човек који верује у Библију? Разум и религија су два искључива појма, они немају додирних тачака, тако тврде атеисти. Религија представља веровање без разума, односно, упркос разуму.

3. Да ли постоје атеисти? Не, никада нису ни постојали.

Детаљније у књизи...

4. Шта знамо о Богу?

  Први је корак да схватимо да о Богу ништа не знамо. Наука је тумачење Божјег рукописа у материјалном свету. Бог је створио свет као скривени процес у природи који се изражава кроз процес откривања тог скривеног света који зовемо наука. Религија вековима не нуди ништа ново. Како онда сазнати шта је Бог? Из ове књиге...

5. Одакле је стигао Бог?

Детаљније у књизи...

6. Да ли докази доказују постојање Бога?

  Ја доказима желим само да вам докажем да Бог или Творац постоји а из тих доказа схватићемо шта је Бог.
Питате се свакако како могу доказати, врло лако јер сам Бог жели да га ми упознамо и оставио је безброј трагова о томе. Он жели да га ми пронађемо. Зар у Библији лепо не пише: „И тражићете ме, и наћи ће те ме кад ме потражите свим срцем својим и даћу вам да ме нађете.“ Ја сам пронашао доказе да Бог стварно постоји.

  Зар не бисте волели бар једном да вам неко једноставно покаже доказ који потврђује Божје постојање а не да верујете у нешто апстрактно. Сада имате обиље доказа, врло обедљивих.

7. Ко је писац Библије?

  Ја тврдим да је Библију писао сам Творац. Творац је писао Библију, односно Стари и Нови завет преко неких људи које је он сам одабрао. Први се јавља јеврејски историчар Мојсије који је живео пре 2.300 година а пише шта се догађало пре 4.500. Одкуд он зна како је настао кањон Колорадо највеће светско чудо у природи које се десило пре 4.500 година. Како он зна да се десио неки потоп огромних размера. Како зна за диносаурусе да су живели на Земљи и да су измрли кад их никада није видео.

8. Да ли постоје научни докази који поткрепљују тврдњу Библије да се све то стварно десило?

  Свакако, зна се тачно како је настао кањон реке Колорадо дубок 1500 метара. То је уједно и доказ да је стварно постојао Потоп огромних размера. Уједно то и доказује зашто су људи живели дуго пре потопа, почев од Адама 930 година па до Ноја у просеку 900 година. После Ноја па за следећих 16 нгенерација животни век човека спао је на 100 година. Зашто?

  Фосили доказују да је постојала вода на целој Земљиној кугли. Стручњаци су израчунали да су се они конзервирали на – 105 степени јер је наишла нека велика и хладна вода. Још једна потврда да је постојао потоп о коме је Мојсије причао у својој књизи Постања.
Фосили су окамењени остаци из прошлости који се налазе искључиво у стенама. Да би се живи организам претворио у фосил оно мора у једној секунди да буде закопано, да буде херметички затворено да би дошло до окамењавања.

9. Шта су то "Отисци Божјих прстију"

  То је откриће доктора физике Роберта Џетра, које је он назвао „Отисци Божјих прстију“? Бог је намерно оставио своје отиске прстију да би смо ми могли да га по томе откријемо и схватимо да он постоји и да делује. Оставио је у фосилним остацима. Шта је он то открио да је узнемерио светку научну јавност?

10. Ко је створио свемир, Земљу, воду, људски мозак? Како је настао живот?

  Сложеност наше планете указује на паметног створитеља који не само да је створио свет, већ га и одржава. Ево неколико примера. Постоје два схватања:

1. КРЕАЦИОНИЗАМ концепт стварања. Бог је господар природе, Творац и владар Универзума који је створио све облике живота на Земљи по унапред смишљеној намери и плану. Како је то Творац урадио?

2. ЕВОЛУЦИЈА Да је живот настао из мртве материје. Једноћелиски облици су напредовали ка вишећелиским што је довело до постанка живота. За такво учење нема доказа у геологији у фосилним записима. То је званична конвенционална теорија која се учи у свим школама.
Дарвинизам полази од тога да живи организми имају просту структуру, то није чудо јер су у 19 веку располагали примитивним микроскопима Данас су дечији микроскопи много јачи него за време Дарвина. Да ли је Дарвинизам превазиђена теорија?

  Они нису могли да виде ни бактерију а камоли ћелију. Зато је било најлакше извући закључак да су прости организми настали сами од себе, случајно. Да би смо схватили живот, мора прво да схватимо ћелију, а да би смо схватили ћелију морамо да је увеличамо уз помоћ најсавременијих микроскопа хиљаду милиона пута. Шта смо видели у ћелији? Архитекту, дизајнера, Творца.

11. Страхоте Дарвинизма, узрок Првог и Другог светског рата.

  Нацизам који је настао у хаосу после Првог светског рата имао је за подлогу Дарвинову теорију о борби за опстанак. Основу Хитлеровог погледа на свет чинио је расизам. Он је сматрао да је аријевска раса најдоминатнија и да она треба да управља светом. Шта ће изродити Дарвинова теорија у будућности?

12. Библија је политички манифест Бога и неисцрпни извор информација. Упуство како треба читати Библију.

  Ја сам скоро све своје информације узео из Библије на коју сам употребио само елементарно познавање логике. Схватио сам да Библија није само књига већ компјетерски програм, која је кодирана временском бравом и да се не може отворити док се не пронађе савршенији компјутер него ови данашњи. Први је Исак Њутн сматрао да се у Библији налази скривено пророчанство о људској историји, да се испод ове Библије налази скривена Библија. Пошто нисам стручњак за компјутере ја сам схватио да је Библија писана метафорама. Сада је требало само склањати метафору по метафору и заменити скривено значење са правим. Имате упуство и примере како се то ради, Библија се не чита као роман.

13. Шта је Бог? Из чега се састоји Бог? Који су његови саставни делови?

  У Библиоји се каже: „Хајде да начинимо човека“. Говори се у множини. Шта то нам то говори?

  У Библији пише: „И Реч би у Бога и Бог би Реч“. Ако отклоните метафору шта добијате?

  Католичка Црква поштује Богородицу а не Свето Тројство.

  Православна црква поштује Свето Тројство (Отац – Син- Свети Дух.) а ту не спада Богородица. Да није то сатанизовање жене до највишег нивоа, после инквизиције и спаљивање пет милиона жена, жене још увек не могу у манастир Хилендар, још нису нигде свештенице- Зашто?

  Црква има одговор на то, да је Исус Христ био мушкарац. Тачно да је био мушкарац али какве то везте има када знамо да Исус Христ није никада основао Цркву нити је то желео. Оно што је он желео а то је да дође Царство Небеско на Земљу. Цркву су основали после његове смрти апостоли а претходно су уклонили Исусовог рођеног брата Јакова, првог Папу и склонили целу његову породицу. Зашто, ко је имао мотив о ко је имао материјални интерес да то урад?

  Да није можда Ајнштајн погрешио када је тврдио да је енергија безлична, да нема лица. Да нису Простор, Време, Материја три димензије уместо три лица. Ако је Материја замрзнута енергија до тачке видљивости онда се све компликује и све што је било јасно постаје нејасно.

14. Како функционише Бог?

Детаљније у књизи...

15. Не ко је, него шта је Исус Христ?

  Овако како га је Црква описала он је историска личност и исти је као Исус Христ вере а да ле је Бог? Исус Христ је прави Бог а не овакав како је описан да могу да га пљују, шибају и разапну. То је сатанизовање Исуса Христа, то је маргинализовање Бога.

16. Како настаје информација, ко је ствара, ко је преноси кроз време до материје која се налази у простору? Како енергија стиже до материје и шта онда бива?

На сва та питања имате задовољавајућа објашњења у књизи, како функционише Бог.

17. Ако је материја добила информацију, да ли постоји повратна информација ка енергији (саставном делу Бога)? Шта је са молитвом? Ако је Бог у нама да ли смо ми у Богу?

Не постоји повратна информација која би ишла од материје (од нас) из простора преко времена до саме енергије. Зашто не постоји? Па зато што ми нисмо Бог, нисмо права енергија, ми смо обична материја, односно успорена енергија до тачке видљивости. Значи ми нисмо у Богу али је зато Бог у нама. Ако већ желимо да будемо у Богу (у енергији) та ће нам се жеља испунити оног тренутка када се информација из нас коју смо добили непосредно преко Времена (читај, Светог Духа) поново врати Творцу-Богу-Енергији. То значи да смо умрли.

18. Како ће се информација вратити Богу. Где се налазила док смо били живи?

  Детаљније у књизи...

19. Како је створен човек? Шта је душа?

  Детаљније у књизи...

20. Шта је смрт? Морам да вас „разочарам“ Смрт не постоји! Смрт је побеђени непријатељ!

  Творац је смрт поистоветио са спавањем. У свим светим списима, Старом и Новом завету Творац каже да спава. Исус је рекао за девојку да спава, хајде да пробудимо Лазара који већ три дана спава. За онога који спава то је тренутак. Да ли је спавао 8 сати 10 дана, 1.000 година или 10.000 година, када се разбуди то је само тренутак. Нико не умире. Бог каже, ја сам Бог живих а не мртвих. Зашто је ово важно? Ја хоћу да вас упознам да знате шта је смрт, човек који зна шта је смрт он се не плаши смрти.

21. Зашто човек умире?

  Човек није створен да умре, он има генетски потенцијал за вечни живот, али информација коју је добио у генима каже ти ћеш умрети због ..........? Због чега?

22. Зашто Творац не продужи живот човеку?

  Може да продужи али постоји један услов који треба човек да испуни. Који? Да ли је то упште неко тражио?

23. Да ли постоји реинкарнација? Имате у књизи проверене и документоване реинкарнације из Индије и других земаља.

  Имате у књизи проверене и документоване реинкарнације из Индије и других земаља.
Зашто човек не може да се сети прошлог живота, да се сети када је умро. Човек не може да се сети ни када је рођен а ипак је сигуран да је рођен.

24. Да ли има доказа за поруке из загробног живота. Ко их шаље, преко кога и како? Наводи су у књизи проверени и верификовани докази.

  Детаљније у књизи...

25. Како се врши одабир за повратак из тог паралерног космоса чисте енергије свести у материјални свет?

  Адам је имао број 1. Опширно објашњење следи му књизи због тежине материје не може се импровизовати на пар реченица.

26. Да ли је живот материја или илузија? Да ли уопште видимо материју?

  Детаљније у књизи...

27. Најважнији доказ да се Бог, односно Свети Дух налази у нама и он је тај који све опажа па и сам мозак. Како?

  Детаљније у књизи...

28. Која је разлика између хришћана, Јевреја и муслимана по питању Исуса Христа?

Хришћани сматрају да је Исус Бог.
Јевреји да је Исус човек кога је Бог „усвојио“.
Муслимани да је Исус човек у кога је ушао Бог.
Коме треба веровати, ако је Исус прави Бог? Онда не треба веровати никоме него овој књизи.

29. Шта о Исус кажу Џорџ Вашингтон, Томас Џеферсон и Бенџамин Френклин?

  Оснивачи Америке не верују да је Исус Бог? Зашто су Црквени сабори попут оних у Никеји, Цариграду, Ефесу, Халкедону итд, покушавали стално да измире супротне доктрине па су ишли на компромис, изјављујући да је Исус и потпуно људске и потпуно божанске природе. Бого - човек како се данас наша црква воли изражавати? Да ли је то могуће, да ли је то тачно?

30. Да ли ће доћи време када ће се Јевреји, хришћани и муслимани заједно молити Богу Аврамовом, Исусовом и Мухамедовом?

  Са ставом данашњих Цркава у свету испада да има данас најмање бар три Бога и много више. Да ли постоје више Богова или један?

31. Зашта служи хришћанство?

  Детаљније у књизи...

32. Како су се хришћани тако брзо од једне јеврејске секте претворили у антијеврејску религију?

  Детаљније у књизи...

33. Да ли је посао цркве да буде званични институт истине?

  Детаљније у књизи...

34. Знамо да постоји катехизис у цркви. Зашто?

  Детаљније у књизи...

35. Да ли су јеванђеља веродостојна? Да нису можда наручена или дотеривана у Ватикану?

  Детаљније у књизи...

36. Зашто људи све више верују у Бога а све мање иду у Цркву?

  Детаљније у књизи...

37. Откуд зло, патња, бол? Ако има Бога откуд толиког зла?

  Детаљније у књизи...

38. Која је наружнија љага у историји хришћанства?

  Детаљније у књизи...

39. Зашто још постоји духовни расизам?

  Детаљније у књизи...

40. Зашто Исус Христ није привлачнији?

  Детаљније у књизи...

41. Зашто је политички тријумф хришћанства над Римом истовремено био и његова велика слабост?

  Шта значе Исусове речи: «Дајте цару царево, а Богу божје»
  Наиме, управо је то Исусово учење поставило темељ за западно-хришћанску концепцију одвајања световног од верског. А то никако да се се деси, коме то одговара.

42. Шта значи Исусова порука?

  Али не смемо никад да изгубимо из вида изворну Исусову људску поруку. Порука која је пркосила тлачењу, експлотацији човека од стране човека и неправди у свету. Порука која би стварала снажни морални и етички код. Порука која је наговестила Божје царство на земљи. Црква све време у историји хришћанства врши порицање Исусове оргиналне поруке. Црква се приклонила богатим и моћним а своју веру је материјализовала и уместо да се бави вером бавила се бизнисом.

43. Да ли је Хришћанство утемељено на истини?

  Детаљније у књизи...

44. Шта значи последње упозорење Бога људима? Озонске рупе!

  Детаљније у књизи...

45. Који су знаци да долази судњи дан, апокалипса?

  Детаљније у књизи...

Назад

d